-38%

Frida Kahlo – Basic Art Series

100,00 kr.

De arresterende billeder af Frida Kahlo (1907–54) var på mange måder udtryk for traumer. Gennem en næsten dødelig trafikulykke i en alder af 18 år, svigtende helbred, et turbulent ægteskab, spontanabort og barnløshed, forvandlede hun plagene til revolutionær kunst.

I bogstavelig eller metaforisk selvportrætning ser Kahlo på seeren med en dristig blænding, og afviser hendes skæbne som et passivt offer og snarere sammenflettede udtryk for sin oplevelse til et hybrid real-surrealistisk levende sprog: hår, rødder, årer, vinstokke , kvæg og æggeleder.

Mange af hendes værker udforsker også de kommunistiske politiske idealer, som Kahlo delte med sin mand Diego Rivera. Kunstneren beskrev sine malerier som “den mest oprigtige og egentlige ting, jeg kunne gøre for at udtrykke det, jeg følte inden for og uden for mig selv.”

Denne bog introducerer den rige krop af Kahlos arbejde for at udforske hendes utrættelige beslutsomhed som kunstner og hendes betydning som maler, feministisk ikon og en pioner inden for latinamerikansk kultur.

 

På lager

Måler: 21 × 26 cm

Hardcover

Top